Budapest

RaM Colosseum, 2013. szeptember 26.

Galéria

TALENTn QR-kóddal A TALENTn konferencia az innováció jegyében kezdődött. Az előzetes elektronikus regisztrációnak és az egyedi QR kódos beléptetésnek köszönhetően a rendezvényre történő bejutás csak minimális időt vett igénybe.
TALENTn - Gondolat. Tehetség. TALENTn - gondolat, tehetség, konferencia... 500 tehetséges fiatal és a tehetségek kibontakozását segítő szakember találkozott 2013. szeptember 26-án a RaM Colosseum-ban, az első TALENTn Tehetségkonferencián.
Köszöntő "A magyar csak akkor tud tehetséges nemzet maradni, ha odafigyel a tehetségekre" - mondta köszöntőbeszédében Dr. Navracsics Tibor az 50 tehetséges magyar fiatal program fővédnöke, közigazgatási és igazságügyi miniszter, miniszterelnök-helyettes.
Bemutatkoznak a fiatal tehetségek Bényei Éva Bernadett "A tudomány mindenkié: egy lehetőség, ami előtted áll!" című előadásában bemutatta, mit nyújthat a fiatalok számára a tudomány. Azon kívül, hogy válaszokkal szolgál a világról, szórakoztató és olyan sikerélményt, ismeretségeket, lehetőségeket adhat, melyek pótolhatatlanok.
Bemutatkoznak a fiatal tehetségek Kiss Ádám a legózás gyermekkori szenvedélyét programozással bővítette. "Kreatív műszaki konstrukciók" című előadásában bemutatta az általa készített programozható LEGO robotkezet, az önállóan kő-papír-olló játékot játszó robotot, de szó esett sörös dobozokból épült napkollektorról is.
Bemutatkoznak a fiatal tehetségek Szabó Péter előadása önkéntes művészetterapeuta munkájáról szólt, amelyet poszt-háborús térségekben végez. Művészetterapeutaként a helyi fiatalok rehabilitációjában, kreatív foglalkozások és kulturális események rendezésében vesz részt.
Bemutatkoznak a fiatal tehetségek Tóth Károly "Az álom, az akarat, s a való" című előadásában arról vallott, hogy akarattal és kitartással minden nehézség legyőzhető.
Bemutatkoznak a fiatal tehetségek Tóth Károly beszélt színházi pályafutásáról, sőt, egy különleges táncprodukcióval ízelítőt is adott a közönségnek. Károly produkciója izgalmas és megható zárása volt a konferencia első etapjának.
Bemutatkoznak a fiatal tehetségek A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egyedülálló tehetséggondozó műhelye, a BME Formula Racing Team. A csapat fiatal mérnökei Magyarországról elsőként vettek részt a Formula Student Nemzetközi Konstruktőri Bajnokságban.
Bemutatkoznak a fiatal tehetségek A MechatroMotive Kft. fiatal mechatronikai mérnökök által alapított tervező iroda. A cég, egyetemi alternatív hajtású járműversenyeken nevelkedett, ott éveken át sikeresen szereplő csapatból jött létre, akiket komplex járműtechnikai és ipari automatizálási problémák megoldása lelkesít.
Bemutatkoznak a fiatal tehetségek A BME Paradicsom Csapata immár negyedik éve építi saját fejlesztésű elektromos járműveit. A konferenciára elhozták idei versenyautójukat és legújabb fejlesztési ötletüket, melyet nagy szenvedéllyel mutattak be minden érdeklődőnek.
Bemutatkoznak a fiatal tehetségek "Gondolatainknak a neveltetésünk, a pillanatnyi élethelyzetünk, de akár a legbelsőbb félelmeink is határt szabhatnak" - mondta Laki Balázs, aki Model Thinking, avagy gondolataink korlátai címen tartott előadást.
Bemutatkoznak a fiatal tehetségek Milyen szükségletei vannak a társadalmi együttműködésnek? A társadalom mely csoportjait szorítjuk perifériára? Mitől félünk? A választ Markos Ádám András "Az emberi erőforrás fenntartható felhasználása" címen adta meg!
Bemutatkoznak a fiatal tehetségek Sárosi Róbert "Konstruktív kudarc" előadása támpontot adott, hogyan jussunk ki a zsákutcából. Tekinthetünk-e egy nem sikerült üzleti vállalkozásra, együttműködésre vagy sikertelen innovációs kísérletre úgy, mint konstruktív elemre? Mi lehet a titka azoknak, akik már több tucat kudarcon sikeresen átmentek?
Bemutatkoznak a fiatal tehetségek Vásárhelyi Dávid fiatal médiaguruként a Hír7 jövőbeli terveiről beszélt, egyedülálló, és külön erre az alkalomra készült videókkal színesítve.
Bemutatkoznak a fiatal tehetségek Van és ha igen, meglelhető a tudomány a művészetben? Kádár Anett Julianna nem csak ezt igazolta előadásában, hanem azt is, hogy ez a közönség számára érthető, sőt élvezhető lehet.
Bemutatkoznak a fiatal tehetségek A Kádár Anett Julianna által elmondottakat Szokolay Ádám Zsolt fiatal zongoraművész igazolta, Liszt Ferenc Dante-szonátájának példáján keresztül.
Moderátorok A konferencia moderátora Tunyogi Henriett és Buda Márton volt. Henriett világhírű balettművészként egy-egy előadás között a saját tapasztalataival egészítette ki az elhangzottakat.
Tanácsadás A TALENTn konferencián a szakmai programok mellett a fiatalokat karrier és jogi tanácsadás, valamint protokoll és kommunikációs szakemberek várták.
Esély & Tehetség A konferencia szüneteiben is folyt az eszmecsere. Balog Zoltán emberi erőforrások miniszter, a TALENTn Konferencia fővédnöke Hankiss Elemér szociológussal, filozófussal, értékkutatóval beszélget.
Esély & Tehetség Milyen megoldásokat kínál a tehetséggondozás a társadalmi egyenlőtlenségek enyhítésére, milyen esélyt nyújthat a társadalmi felzárkózásban? - Hankiss Elemér és Balog Zoltán is beszéltek a témáról.
Esély & Tehetség "Minden fiatalnak saját feladata, hogy kibontakoztassa tehetségét, az államé pedig az, hogy megteremtse ehhez a feltételeket" - mondta beszédében Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az "Esély & Tehetség" szekció megnyitóján.
Esély & Tehetség Az "Esély & Tehetség" szekció moderátora Zétényi Lili, a La femme magazin főszerkesztője volt. A beszélgetések során a társadalom felelősségét is kereste a hátrányos helyzetű tehetségek esélyegyenlőségének megteremtésében.
Esély & Tehetség Az "Egyenlő esélyekkel" kerekasztal- beszélgetés résztvevői: Dr. Kovács Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, Horváth Vanda az MTVA gyermek- és ifjúsági műsorainak főszerkesztője, Zétényi Lili a La femme főszerkesztője, Ókovács Szilveszter a Magyar Állami Operaház főigazgatója és Hankiss Elemér szociológus, filozófus, értékkutató
Esély & Tehetség Ókovács Szilveszternek, a Magyar Állami Operaház főigazgatójának is válaszolnia kellett Zétényi Lili kérdésére: mit kapott ő személy szerint az élettől, ami segítette kibontakozását?
Esély & Tehetség Az "Esélyteremtők" kerekasztal- beszélgetés résztvevői: Prof. Dr. Fekete György a Semmelweis Egyetem Kerpel-Fronius Ödön Tehetséggondozó Programjának elnöke, Bajor Péter a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége elnöke, Rácz Zsuzsa író, újságíró, Szilágyi László a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia RealTanoda szociális sportiskolai programjának vezetője és Dr. Szőke Judit, a Roma Tehetségsegítő Tanács elnöke, a Polgár Alapítvány igazgatója.
Verseny & Tehetség Prof. Dr. Vizi E. Szilveszter orvos, egyetemi tanár, az MTA rendes tagja nyitotta meg a "Verseny & Tehetség" szekciót, ahol a következő kérdéseket boncolgatták: Mennyire versenyképesek tehetségeink a világban? Van-e összefüggés a tehetségek segítése és az ország versenyképessége között?
Verseny & Tehetség Prof. Dr. Bagdy Emőke pszichológus, pszichoterapeuta és Prof. Dr. Vizi E. Szilveszter orvos, egyetemi tanár, az MTA rendes tagja a "Verseny & Tehetség" szekcióban.
Verseny & Tehetség Prof. Dr. Bagdy Emőke pszichológus, pszichoterapeuta bemutatta a tehetségek fejlődését segítő „krízis sziget-modellt” és a fejlesztés egyénre szabott módszertanát, amelyek modell-értékűek lehetnek a tehetséges személyiség fejlődésének elősegítésében.
Verseny & Tehetség A "Tehetségek versenyben" kerekasztal-beszélgetés résztvevői: Szűts Ildikó az Országos Humánmenedzsment Egyesület elnöke, az OTP Bank Nyrt. kommunikációs igazgatója, Prof. Dr. Bagdy Emőke pszichológus, pszichoterapeuta, Szalai Zoltán a Mathias Corvinus Collegium ügyvezetője, Kolosi Péter az RTL Klub programigazgatója.
Verseny & Tehetség A "Verseny & Tehetség" szekció moderátora Szűts Ildikó az Országos Humánmenedzsment Egyesület elnöke, az OTP Bank Nyrt. kommunikációs igazgatója volt.
Inspiráció & Tehetség "Rajtad múlik!" kerekasztal- beszélgetés résztvevői: Gerendai Károly üzletember, kultúraszervező, a Sziget Fesztivál alapítója, Iker Bernadett a NEXT Consulting személyzeti tanácsadó ügyvezetője, Veiszer Alinda újságíró, televíziós műsorvezető, Mocsai Lajos a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.
Inspiráció & Tehetség "Ha naponta készülsz a nagy lehetőségre, hajtasz, trenírozod magad, bővíted gyakorlati ismereteid, a megfelelő pillanatban az eredmény is meglesz!" - derült ki az "Inspiráció & Tehetség" szekció beszélgetéseiből.
Inspiráció & Tehetség Bugár Csaba, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója a Diákhitel Központ tehetségek felkutatásában, támogatásában, az egyetemi diploma megszerzésében valamint a pályakezdő lét megkönnyítésében betöltött szerepéről szólt.
Inspiráció & Tehetség Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi kar (TF) nemzetközi igazgatósági tagja, kommunikációs vezetője, PHD hallgató előadása a sikerről, a kudarcról, a kitartásról szólt. Megtudhattuk többek között, hogy mi lendít át a holtponton? Mi ad erőt és motivációt nap mint nap? Mire van szükség a végső sikerhez?
Ennek az oldalnak az eredeti elérhetősége: http://www.talentn.hu/galeria
Praesent et nulla eu nibh laoreet varius. Nunc venenatis nisi in libero. In sed justo. Sed risus. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.